Volkskrant en Parool berichten als enige online niet over beinvloeden WODC-rapport door Dick Schoof

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Op 8 februari berichtte GeenStijl over de beinvloeding door Dick Schoof, toenmalig hoofd van NCTV, van het door WODC uitgevoerde onderzoek naar het functioneren van oa diezelfde NCTC. WODC deed met de Universiteit Twente onderzoek naar het functioneren van de overheid in de dagen en weken na de MH17 ramp.

RTL Nieuws had van GeenStijl eerder inzage gekregen in de door een WOB-verzoek verkregen documenten en berichtte uitgebreid over deze kwestie. Vervolgens kwam ANP met twee persberichten en namen vrijwel alle media het nieuws over. NU.nl, Telegraaf, AD, NRC, BNR, Trouw, Nederlands Dagblad, BN de Stem. Ook het RTL Nieuws van half acht en het NOS Journaal van 8 uur hadden uitgebreid aandacht voor de ongewenste beinvloeding.

Slechts twee grote media in Nederlanden negeerden in hun online berichtgeving dit opvallende nieuws namelijk Parool en Volkskrant. Het Parool publiceerde een dag laten in de print editie een artikel. De Volkskrant bleef als enige online en in print stil over het beinvloeden van Schoof.

Waarom deze waakhonden van de democratie niet aansloegen is nog onbekend.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a comment

Your email address will not be published.


*