Veel complotdenkers komen af op presentatie van MH17 desinformatie documentaire in Scheveningen

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Veelal complotdenkers, van 5G activisten tot NOS bashers,  en enkele  extreemrechtse activisten waren onlangs in Scheveningen aanwezig bij een presentatie van een documentaire over MH17 . De documentaire is gemaakt door de Nederlandse blogger Max van der Werff en de Russische Yana Yerlashova die tot vorig jaar nog voor het door Kremlin gefinancieerde RT werkte. In totaal zagen ongeveer 40 mensen de documentaire die vol zit met aantoonbare onzin

De presentatie, die ook was te zien middels een livestream, werd georganiseerd door mensen van de pro-Russische activistengroep ‘‘Global Rights of Peaceful People’. (GRPP). Op 23 oktober 2019 organiseerde GRPP een soortgelijke presentatie in Nieuwspoort in Den Haag. In deze blog een uitgebreid onderzoek naar deze nogal vage groep. Op vragen hoe deze groep aan de financien komt voor het betalen van de kosten komt geen antwoord.

Het panel bestond naast Max van der Werff en Yana Yerlashova uit Billy Six en Patrick Henningsen. Deze schrijft de grootst mogelijke onzin over allerlei onderwerpen. De Duitse Billy Six heeft vooral interesse om onzin nog verder uit te zoeken. Hij verscheen regelmatig op JIT persconferenties en stelde daar vragen die voor de leek kritisch overkomen maar geinspireerd zijn op onzin. Hij maakte een documentaire over MH17 die werd gepubliceerd door RT Duitsland. De documentaire liet uitsluitend mensen aan het woord die onzin vertelden zoals een zogenaamde expert van raketsystemen.

Complotdenkers in publiek

Een de bezoekers van de presentatie met een extreemrechtse mening was Alfred Vierling. Vierling was een bekend lid van de Centrumpartij, de Centrumdemocraten en het Nederlands Blok. In 2017 gaf hij een lezing tijdens een bijeenkomst van Erkenbrand. Erkenbrand is een in 2016 opgericht Nederlands studiegenootschap met een extreemrechtse signatuur.

Naast Vierling zat Raffie Chohan die  betrokken was bij demonstraties van Pegida Nederland, waarvoor ze soms de demonstratievergunning op haar naam aanvraagt. Het OM wilde haar vervolgen voor haar anti-islam-uitspraken tijdens een Pegida-demonstratie in Utrecht.

Ook aanwezig in het publiek waren een flink aantal complotdenkers en anderen met een nogal afwijkende mening. Zo was op de livestream Joost Niemoller te zien. Niemoller denkt tot op de dag van vandaag dat MH17 is neergehaald door een SU-25 straaljager de de Oekraiense luchtmacht. Hij heeft een lange serie van onzin Tweets over MH17 op zijn naam staan.

Eric van de Beek was een andere aanwezige. Van de Beek stelt veel feiten ter discussie en schreef onder andere dat Rusland helemaal geen reden had voor het hacken van de OPCW. Wat hij schreef klopt niets van. Ook zijn Tweets over MH17 kloppen niet. Er is geen sprake dat OM stelt dat taps niet bruikbaar zijn. Het onderzoek dat Bonanzamedia deed naar de taps staat vol met onzinnige conclusies. Het NFI deed onderzoek naar dat onderzoek uitgevoerd door Rosen en concludeerde  ““Deugdelijk authenticiteitsonderzoek moet worden uitgevoerd met een specifieke manipulatiehypothese en, waar mogelijk, op de beweerdelijke originelen. Het rapport Rosen voldoet aan geen van deze twee principes.”.

Anneke de Laaf was ook aanwezig. Zij was in oktober 2015 aanwezig bij een demonstratie voor het kantoor van de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid. Demonstranten toonden daar  een spandoek waarop stond dat het rapport van de OVV over MH17 een leugen is

Rob Nuijten (die op internet de naam Rob Torito gebruikt) was ook aanwezig. Hij is zeer actief in de Facebook groep ‘MH17 5 years on’ en post daar de nodige onjuistheden over MH17.

Gedurende de presentatie verzorgde Ronald (die de voornaam Tilasmi gebruikt sinds zijn tijd bij de Bhagwan) Frigge een livestream. Frigge is bekend om zijn livestreams van de boerenprotesten en zijn YouTube kanaal De Ommekeer. Hij wantrouwt de media en draagt een jas met daarop gedrukt  ‘NOS=fake news’. Frigge denkt dat MH17 werd neergehaald door straaljagers.

Guido Jonkers werd ook gespot  in het publiek. Jonkers is de eigenaar van de website WantToKnow.nl en schrijft daar dagelijks de grootst mogelijke onzin over van alles en nog wat. Jonkers begrijpt niet dat MH17 door een fout is neergeschoten en denkt dat er een motief moet zijn.

En ook Kees van der Pijl was aanwezig. Over Kees van der Pijl heb ik al teveel geschreven. De man zegt en schrijft complete nonsense over MH17. Dat weerhoudt Cafe Weltschmerz en De Andere Krant niet om hem een podium te geven.

Ook Sander Compagner  en Madeleine Klinkhamer waren aanwezig. Beiden zijn oprichters van De Andere Krant. Dat is een onregelmatig verschijnende krant dat allerlei alternatieve visies publiceert. Het publiceerde artikelen van ondere andere George van Houts en Kees van der Pijl.

Een andere bekende in de wereld van complotdenkers er pro-Kremlin figuren is Sonja van den Ende. Zij ondersteunt ongeveer alle Kremlin verhalen. Ze bezocht Syrie en steunt het regime van president Assad.

Leo Stoter schrijft op de Facebook pagina ‘5G Nee’ allerlei nonsense over het effect van 5G. In onderstaande video maakt hij zich druk omdat medewerkers in de zorg zijn adviezen over het coronavirus niet willen aanhoren. Stoter is hier te zien wanneer hij een vraag stelt. Op 5 mei 2020 deed Stoter mee aan de protest in Den Haag tegen de lockdown maatregelen vanwege corona. Hij filmt er wordt geinterviewd door iemand van Pow Nieuws. Even later wordt Stoter door de politie gearresteerd.

Geplaatst door Leo Stoter op Maandag 30 maart 2020

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a comment

Your email address will not be published.


*