Spectaculair nieuwe feiten maar de Nederlandse media bericht nauwelijks over MH17 proces

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vrijdag 26 juni 2020 was een van de meest belangrijke dagen sinds het onderzoek naar het neerschieten van MH17 begon. Op deze dag bracht het Openbaar Ministerie haar reactie op de onderzoeksvragen van de verdediging.

De verdediging had op  22 en 23 juni een verzoek aan de rechtbank gedaan om zo’n 100 getuigen en experts te mogen horen. Een deel van de personen die werden opgeroepen zijn aantoonbare complotdenkers en geen betrouwbare expert of getuigen.

Op 6 juni gaf het Openbaar Ministerie haar advies aan de rechtbank. Het gaf bij vrijwel alle experts en getuigen aan dat het geen zin had deze op te roepen voor een interview. Onder andere omdat deze van mening zijn dat er sprake is van een alternatief scenario en niet van een Buk scenario. Verder maakte het OM gehakt van de argumenten van de verdediging.

Tijdens de zitting presenteerde het OM nieuw bewijs. Zo was er een opgenomen telefoongesprek te horen tussen twee verdachten. Een gaf aan dat een raket was afgevuurd en dat deze een Su-25 had geraakt. Er was die dag helemaal geen straaljager geraakt. Ook toonde het OM foto’s van een stukje van de Buk raket dat was aangetroffen in de sponning van een cockpitraam.

Opvallend was dat de Nederlandse media nauwelijks berichtten over deze dag. Uitsluitend NOS, Nieuwsuur, NU.nl en NRC brachten een bericht.  Op zaterdag ochtend had WNL ook aandacht op de TV. Geen aandacht dus door RTL Nieuws, Telegraaf, AD, Volkskrant, Parool, Trouw.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a comment

Your email address will not be published.


*