Rutte maakt gehakt van Thierry Baudet vanwege zijn open brief aan Trump met verzoek nieuw MH17 onderzoek

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Premier Rutte refereerde in het debat over de regeringsverklaring van 2 november 2017 nog even aan de brief, zonder overigens Baudet te noemen. Het fragment staat onderaan deze post.

Rutte geeft is het niet eens met de mening van Baudet en stelt dat het debat in de openbaarheid moet worden gedaan. Baudet was de grote afwezige bij het plenaire debat over MH17 op 8 september 2017. Daar had hij zijn kritisch geluid kunnen laten horen.

Thiery Baudet, fractieleider en kamerlid voor Forum voor Democratie, was een van de mede ondertekenaars van een open brief aan Trump. De brief verzocht Trump om een nieuw onderzoek te starten naar MH17. De schrijvers waren van mening dat het huidige onderzoek door JIT niet onafhankelijk is.

Een aantal van de mede ondertekenaars zijn ware MH17 aluhoedjes. Joost Niemoller, Peter Haisenko, Kees van der Pijl, Karel van Wolferen, stuk voor stuk vertellen ze het publiek aantoonbare nonsense.

Ik toonde de onzin van Van Wolferen hier aan. De onzin van Peter Haisenko is hier beschreven.  Onzin door van der Pijl hier.

Eerder was Baudet door De Volkskrant gevraagd om een toelichting te geven op de brief. Baudet vraagt zich af waarom de verkeersleiding van Oekraine MH17 van koers liet veranderen. Echter de verkeersleiding heeft dat nooit gedaan. De cockpit bemanning van MH17 heeft zelf gevraagd om een kleine aanpassing van de koers vanwege de weersomstandigheden.

Baudet neemt hier dus zomaar fake nieuws uit Rusland over,

Eerder noemde minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders de brief al ‘stuitend’ en  een ‘vorm van desinformatie’.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

1 Comment on Rutte maakt gehakt van Thierry Baudet vanwege zijn open brief aan Trump met verzoek nieuw MH17 onderzoek

  1. Prima. Die gasten verdienen de wind van voren.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*