Publiekscollege juridische aspecten rondom MH17 op 11 mei te Amsterdam

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Van de website Vrije Universiteit Amsterdam

In een publiekscollege op 11 mei gaat Marieke de Hoon*, in op de verschillende juridische aspecten rondom MH17. Want nu, bijna drie jaar na dato, vragen veel nabestaanden en de samenleving zich af: hoe zit het nou, waarom duurt het strafproces zo lang, en hoe nu verder?

Op donderdag 11 mei maakt Marieke de Hoon de juridische knelpunten inzichtelijk van de verschillende procedures, zoals het vervolgen van individuele daders via nationaal of internationaal strafrecht en de mogelijke juridische procedures tegen Oekraïne en Rusland als betrokken staten. In het publiekscollege en het daarop volgende discussiepanel is uitdrukkelijk aandacht voor de maatschappelijke en individuele gevolgen van die opties.

17 juli 2014 werd vlucht MH17 neergeschoten boven Oekraïne. Dat kostte 298 mensen het leven. De daders zijn nog steeds niet gestraft.

Programma
19.00 uur Publiekscollege door Marieke de Hoon
19.40 uur uur Discussiepanel met Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, onderzoeksjournalist Jeroen Akkermans, hoogleraar Privaatrecht Arno Akkermans en Marieke de Hoon, gemodereerd door journalist Hella Hueck
20.10 uur Vragen en discussie uit de zaal
20.45 uur Afsluiting en borrel

Wanneer en waar
Auditorium, hoofdgebouw Vrije Universiteit Amsterdam

De avond is openbaar en vrij toegankelijk. Aanmelden wordt op prijs gesteld.

 

* Dr.mr. Marieke de Hoon is Universitair Docent Internationaal Recht, Internationaal Strafrecht en Mensenrechten aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze is tevens Senior Counsel en Directeur Netherlands Office van de Public International Law & Policy Group. Met betrekking tot MH17 adviseerde zij eerder de Tweede Kamer en gaf zij toelichting in diverse media

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a comment

Your email address will not be published.


*