NRC hoofdredacteur Peter Vandermeersch praat over Omtzigt op de Belgische radio

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

HOUSE OF CARDS the Polder Edition: episode ‘Belgische luchtsteun’

De hoofdredacteur van NRC gaf op 14 november een uitleg voor de Belgische radio over het artikel dat zijn krant schreef over Pieter Omtzigt en de zogenaamde nepgetuige.

Vandermeersch deed een aantal opvallende uitspraken die erop kunnen duiden dat NRC doelbewust Omtzigt wilde beschadigen door hem te linken aan Russische desinformatie over MH17.

In dit artikel staat een uitleg over het artikel. De uitzending van ‘De wereld vandaag’ kan hier worden beluisterd. Vanaf 1:21 begint het item.

Vandermeersch gaat al direct bij de start van het gesprek in de fout. Hij stelt dat de avond van 11 mei een van de vele bedoeld voor de nabestaanden. Dat is niet correct. Het was een openbaar publiekscollege waar een aantal nabestaanden aanwezig waren. Maar het merendeel van de bezoekers was geen nabestaande.

Rond 1:23 weer een fout. Vandermeersch zegt “plots een getuige die het verhaal van de Russen zou bevestigen”. Fout! De DSB heeft vastgesteld dat er geen andere vliegtuigen in de buurt van MH17 waren. Dat sluit niet uit dat er geen vliegtuigen laag boven de grond vlogen. De getuige die een SMS kreeg van Omtzigt vertelde niet dat hij vliegtuigen zag die MH17 hadden neergeschoten.

Verder stelt Vandermeersch de vraag: “Heeft Pieter Omtzigt al dan niet bewust laten gebruiken om Russische desinformatie te laten verspreiden”. Deze uitspraak geeft de suggestie dat de informatie die Pieter Omtzigt via de SMS stuurde aan de getuige afkomstig was van een Russische bron zoals een geheime dienst.

Dat stelt Vandermeersch dar Omtzigt een verklaring heeft gegeven “waarin  ik in mijn enthousiasme vanwege een nieuwe getuigenis heb ik inderdaad die man laten spreken. Ook dat klopt natuurlijk niet. Omtzigt heeft  nooit iets over enthousiamse gezegd.

 

Het hele gesprek is hier in drie delen te horen

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

1 Comment on NRC hoofdredacteur Peter Vandermeersch praat over Omtzigt op de Belgische radio

  1. Het geraffineerde commentaar van VdMeersche is veelzeggend. Hij ouwehoert over complotheorieën en dat dit erin past.
    Een BUK is ALTIJD Russisch, zoals elke F-16 die in Jemen bombardementen uitvoert, ook Amerikaans is..!!! VdM hierover: “Het staat vast dat het een BUK-raket was, een RUSSISCHE BUK-raket”.. Kijk dat is geraffineerd woordspel, dat je alleen kunt spelen, als je iets kwaads van zinne bent te verspreiden..!!
    Dan het verhaal van Omtzigt, preciés zoals Max het hierboven duidt.

    Kortom: een heel eng mannetje die VdM.. Oppassen dus geblazen voor deze ‘talentvolle journalist’..

Leave a comment

Your email address will not be published.


*