Minister Koenders answers to questions by Omtzigt on UN role

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

In 2018 the Netherlands will be member of the United Nations Security Council.

Dutch member of Parliament Omtzigt asked minister Koenders what priorities the Netherlands will have.

The answers to MH17 related questions are here. The answers were made public at May 23. 1 day before the common three weeks term.

 

Vraag 2

Bent u bereid om de vervolging en berechting van de daders van het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli 2014 tot een van de prioriteiten te maken van het Nederlands lidmaatschap in de veiligheidsraad, aangezien dezelfde veiligheidsraad in resolutie 2166 alle landen heeft opgeroepen volledige medewerking te verlenen aan de onderzoeken?

Ar you prepared to make the prosecution of perpetrators of downing MH17 a high priority of the Dutch membership of the UN Security Council? 

Antwoord

Het vervolgen en berechten van degenen die verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van vlucht MH17 blijft voor het kabinet de hoogste prioriteit. Zoals vermeld aan uw Kamer (beantwoording Kamervragen d.d. 16-02-2017, 2017Z00473) heeft Nederland zich vanaf het begin ingezet voor betrokkenheid van de VN-Veiligheidsraad. Nederland zal het lidmaatschap uiteraard aangrijpen om zich sterk te blijven maken voor de uitvoering van VN-Veiligheidsraadresolutie 2166, waaronder de medewerking van alle betrokken landen bij vervolging en berechting, ongeacht het vervolgingsmechanisme waarvoor wordt gekozen.

The prosecution is still a high priority. the Netherlands will do all it can to make sure VN resolution 2166 is executed. 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a comment

Your email address will not be published.


*