Karel van Wolferen en Kees van der Pijl met nog meer onzin over MH17

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Op 5 juni 2019 publiceerde Cafe Weltschmerz een gesprek tussen Karel van Wolferen en Kees van der Pijl met als onderwerp MH17. En wederom is in dit gesprek een hoop onzin te horen. Een overzicht in deze blog van een gesprek tussen twee mannen die onzin praten en nabestaanden beledigen.

Karel van Wolferen is een voormalige journalist die schreef voor NRC. Tegenwoordig is hij met enige regelmaat te zien op Cafe Weltschmerz. Een Youtube kanaal dat ruimte geeft voor alternatieve meningen. Hartstikke goed zolang er maar feiten worden verteld. Dat doet Karel van Wolferen niet over MH17. Ik schreef eerder deze blog over hem en de onzin die hij uitsprak. Ik telde maar liefst 11 foute stellingen van hem over MH17.

Kees van der Pijl is een andere complotdenker. Ik schreef eerder deze blog over hem.

Van der Pijl denkt niet alleen over MH17 in een complot. Dat doet hij ook over 9/11. Een voorbeeld daarvan is deze Tweet van 3 november 2018 waarin hij schrijft dat Israel achter de aanslagen zat.

Van der Pijl was ooit professor International Relations’ aan de Universiteit van Sussex (GB). Onlangs moest hij afstand nemen van zijn titel emeritaat (pensioen hoogleraar)omdat hij volhardde in zijn antisemitische uitingen.

Op 7:05 zegt Van Wolferen “dat is nergens meer te vinden”. Hij doelt op een deel van de cockpit waar volgens hem gaten van een boordkanon te zien zijn. “Joost Niemoller zegt ‘niemand weet meer waar het is’.

Ik vroeg Joost Niemoller of hij deze uitspraak heeft gedaan en of het klopt. Niemoller gaf mij aan dat hij zich heeft vergist. Dit wrakstuk is wel degelijk te zien als onderdeel van de reconstructie van het toestel.

Het gaat om dit stuk van de cockpit. Dat heeft een lange periode tegen een betonnen paal gestaan voordat het werd opgehaald voor onderzoek door de OVV.

Dat zelfde stuk is te zien op een foto die de reconstructie van de cockpit toont. Ik heb het stuk met een rood kader aangegeven. Van Wolferen praat dus onzin.

Verder zegt Van Wolferen dat er geen onderzoek is gedaan naar die gaten. Wederom onzin. In het final report van de OVV (DSB) zijn die gaten onderzocht. De OVV schrijft in het rapport dat de schade aan het toestel niet is veroorzaakt door een boordkanon van een straaljager omdat het aantal gaten en de omvang niet overeenkomt met schieten door een boordkanon.

Op 7:39 noemt Kees van der Pijl het boek van Joost Niemoller. Eerder schreef ik deze recensie over dat boek. Het boek staat vol met onzin. Volgens van der Pijl kan wat in het boek staat niet weersproken worden. Dat kan het wel degelijk!

Op 8:16 stelt van der Pijl dat er geen analyse heeft plaatsgevonden van de fragmenten uit de raket. Onzin. Lees het DSB rapport. Daarin staat ook dat er delen van een raketkop in de lichamen van piloten zijn gevonden.

Op 9:34 zegt dat Van der Pijl dat het volgens hem  “overtuigend is dat het een straaljager is geweest “. Dat zegt hij mede op basis van een documentaire door Billy Six. In het DSB rapport staat duidelijk dat het geen straaljager is geweest. Rusland zelf heeft aangegeven dat er geen objecten in de buurt van MH17 op de radar te zien zijn.

Op 10:24 beweert van Wolferen dat er door de “Israelisch twee modellen van de SU-25 zijn opgewaardeerd waardoor ze hoger kunnen vliegen”.  Dat is een klok en de klepel. Een fabrikant uit Georgie heeft aanpassingen gemaakt aan de SU-25. Een bedrijf uit Israel genaamd Elbit leverde nieuwe electronica.

Op 10:47 praten de heren over de zelfmoord van een gevechtsvlieger van de luchtmacht van Oekraine. Van der Pijl sluit niet uit dat deze piloot MH17 heeft neergeschoten. Van der Pijl weet zelfs dat ‘corruptie in Oekraine geen reden is om een eind aan je leven te maken’. Tsja.

Op 12:15 spreekt van der Pijl zijn vermoedens uit dat het hier om een aanslag ging. Dit omdat de EU in eerste instantie niet met de sancties van de VS tegen Rusland mee wilde gaan.

Op 13:49 stelt van der Pijl dat een ongeluk niet mogelijk is.

Op 15:31 zegt Van Wolferen dat er in opdracht in Nederland een anti-Rusland stemming is. Volgens hem is het niet waar dat Poetin tegen homo’s is. Echter Poetin zei in 2014 al ‘We verbieden de propaganda van homoseksualiteit’. Gay prides zijn in Moskou verboden. Het gaat dus veel verder dan wat Van Wolferen beweert.

Op 18:02 zegt Van Wolferen dat JIT geen forensisch onderzoek heeft gedaan. DSB heeft dat al gedaan en Van Wolferen kan helemaal niet weten wat het JIT aan onderzoek heeft gedaan vanwege de simpele reden dat JIT niet alle bewijzen openbaar maakt. Daar is de rechtszaak voor.

Op 18:08 zegt Van Wolferen “we hebben geen idee wat er op die zwarte dozen staat”. Ook weer onzin. De inhoud van zowel de Voice Data Recorder als de  Flight Data Recorder staat in het DSB rapport.

Op 18:26 noemt van der Pijl ‘gesprekken tussen verkeerstoren en piloot.”.Dat is een typisch voorbeeld van iemand die de feiten niet kent en herkent. Er zat geen verkeersleider in een toren die met MH17 sprak. De mensen in de toren hebben contact met vliegtuigen op de grond of in de buurt van een luchthaven. Overvliegende verkeer heeft contact met een verkeersleider in een gebouw zonder ramen.

Op 18:35 noemt van Wolferen Carlos. De zogenaamde verkeersleider die op Twitter had geschreven dat MH17 door een straaljager was neergeschoten. Dat bleek een onzin verhaal.

Op 20:49 heeft Van Wolferen het over ” we hebben het nu over de opdracht dat ding neer te schieten”.

Op 20:53 zegt Van der Pijl “het is in ieder geval een bewuste daad geweest. Al het was geen BUK omdat alle kenners zeggen bij een BUK klapt het hele vliegtuig uit elkaar en in brand in de lucht en dat is niet gebeurd”.  Volgens van der Pijl is de cockpit afgebroken omdat direct achter de cockpit een lading explosieve lithium batterijen stond. Er is maar 1 iemand (Bernd Biedermann) die stelt dat een vliegtuig in de brand vliegt bij gebruik van een raket.

Op 21:47 zegt van der Pijl ” een BUK kan niet, een ongeluk met een BUK kan ook niet”.

Op 22:22 zegt van der Pijl dat de BUK zo is geconfigureerd dat als er iets niet klopt de kans bestaat dat deze terugkomt. Onzin.

Op 22:50 gaat het over Rusland dat als enige partij geen belang had bij dit incident. “En ook de opstandelingen in de Donbass niet”. Dat is het veel gebruikte argument bij complotdenkers. Mensen maken fouten. Door een fout van de bemanning van de marine schip van de Verenigde Staten werd een Iran Air Airbus neergehaald.

Op 23:47 zegt Van der Pijl dat niemand heeft gezien dat de raket is afgevuurd. De zoveelste onzin. Er zijn diverse mensen die verklaard hebben een raket te hebben gezien.

Op 23:58 zegt Van Wolferen dat Bellingcat een propaganda kanaal is. ‘een volslagen zwendelaar”.

Op 24:58 noemt van der Pijl John Helmer een interessante correspondent in Moskou. In werkelijkheid is dit een pro-Kremin blogger. Hij schrijft aantoonbare nonsense (oa over mij)

Rond 27:00 zegt van Wolferen voor de zoveelste keer onzin. Hij zegt dat toen hij zijn stuk schreef voor de Groene , gepubliceerd op 20 augustus 2014, had Van Wolferen nog helemaal niets gezien over desinformatie door Rusland over MH17. Van Wolferen doet dan zijn werk niet. Op 22 juli 2014  publiceerde Bellingcat bewijzen voor de desinformatie door het Kremlin. Op 24 juli 2014 nog meer bewijzen voor leugens.

Op 29:20 zegt Van der Pijl dat de mogelijkheid voor nabestaanden om tijdens de rechtszitting hun verhaal te doen bedoeld is “om de emotiewaarde van de gebeurtenissen op te schroeven en de aandacht af te leiden van de werkelijke bewijsvoering”. Ik geef geen commentaar op deze uitspraak.

Op 33:10 zegt dat het plaatsen van lege stoelen voor de Russische ambassade in Den Haag door een groep nabestaanden “een brutaliteit ” was.

Op 34:06 zegt Van der Pijl “die Max is nog nooit betrapt op het maken van een fout als het gaat om de feitelijke kant van het neerhalen. Alweer een onzin uitspraak. Hij doelt op de blogger Max van der Werff. Van der Werff schreef zelf op zijn eigen website een mea culpa omdat hij naliet foto’s te tonen die aangaven dat foto’s van de BUK rookpluim wel degelijk vanaf een balkon gemaakt zijn. De mea culpa was naar aanleiding van deze blogpost.

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

5 Comments on Karel van Wolferen en Kees van der Pijl met nog meer onzin over MH17

 1. Als het allemaal onzin is, en ik weet niet wie van jullie gelijk heeft, waarom voel je de behoefte om dit allemaal te weerleggen?

   • Dat is geen antwoord op de vraag, alsof Kees en Karel het niet voor de slachtoffers doen.. Wat denk jij over 911? Ben ik oprecht benieuwd naar. Punt 1 van de elf punten
    https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/72/algemeen/oekraine-heeft-vetorecht-in-strafonderzoek-mh17 Waar vind ik dan de waarheid?

    • Kees en Karel zoeken niet naar de waarheid. Ze zijn alleen maar aan het zoeken naar de schuld van Oekraine, de NATO en/of de VS.
     Heel veel energie ga ik niet in de reactie naar jou verder stoppen. Ik hoop dat je zelf inziet wat voor onzin Van der Pijl en Van Wolferen vertellen. Er staan zat voorbeelden op deze website.

    • Ik begrijp ‘admin’s’ reactie volkomen, zeker als ik zie dat je en passant ‘911’ in je verhaal betrekt. Dat zegt wat over jouw interesses. Die passen niet bij deze site. Wat je link naar het artikel over het zogenaamde “veto-recht” betreft, dit is een interpretatie van een overeenkomst tussen de leden van het onderzoeksteam om niets te openbaren dat schadelijk kan zijn voor het onderzoek en de rechtzaak. Niet iets in het voordeel van een partij (veto), maar in het algemeen belang. Het voorkomt dat partijen uit de school gaan klappen, bijvoorbeeld voor politieke doelen. “Non disclosure” is een heel gebruikelijke afspraak die ook een standaard onderdeel is van JIT overeenkomsten. De waarheid vind je in jezelf. Door serieus en logisch na te denken over wat je wordt voorgeschoteld door de zogenaamde “alternatieve” media.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*