Erik Toonen schrijft wederom onzin over MH17

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

In de 3,5 jaar dat ik blog over MH17 heb ik al over teveel mensen geschreven die aantoonbare onzin schrijven over MH17. Ik noem Joost Niemoller, Kees van der Pijl, Karel van Wolferen en Peter Haisenko. 

Deze blog gaat over nog zo’n fantast, Erik Toonen. Toonen schreef in 2015 een aantal blogs over MH17. Bijvoorbeeld deze met als titel ‘MH17: Toch een SU-25 betrokken?‘ Hij beschrijft daar dat een SU-25 van de luchtmacht van Georgië verantwoordelijk kon zijn voor neerhalen van MH17. In een andere blog schreef Toonen dat een raket gemaakt in Israël, de Python, MH17 zou hebben neergehaald.

Na maart 2015 bleef het plotseling stil met blogs. Toonen liet weten bedreigd te zijn en daarom te stoppen met bloggen.

Totdat in maart 2018 Toonen weer een blog schrijft over MH17. De trend zet zich voor, weer complete nonsense. De titel van de blog is ‘MH17: Nog steeds geen bewijs

Toonen schrijft in de blog het onderstaande.

 Eén van hen schreef geschokt te zijn door de hoeveelheid resten, waaronder menselijke resten, nog op de crash site te vinden waren. Er is nooit deugdelijk schoongemaakt en niemand heeft ook plannen om dit alsnog te doen

Waanzin! Het deel van de crashsite is grondig onderzocht op menselijke resten. De resten die worden gevonden door pro-separatisten ‘journalist’ Patrick Lancaster zijn daar later neergelegd. Mijn blog toont dat duidelijk aan.

Vervolgens schrijft Toonen:

Radarbeelden verstrekt door Rosaviatsia, verstrekt aan het JIT in de herfst van 2016 zijn lang genegeerd door de Nederlandse autoriteiten.

Onzin! Ten eerste zijn de radarbeelden van een van de twee radarstations in Rusland die MH17 hadden waargenomen pas ruim twee jaar na de ramp overgedragen aan het Openbaar Ministerie. De beelden werden aangeleverd in een ongebruikelijk formaat zonder Engelstalige beschrijving van de software benodigd om de beelden te kunnen bekijken. Daarnaast zijn de radarbeelden van een tweede radarstation ondanks een verzoek daartoe van het OM zeer waarschijnlijk nooit overgedragen. De beelden zijn dus helemaal niet lang genegeerd.

De bagger van Toonen gaat verder:

Het DSB rapport uit 2015 schrijft dat de fragmenten die het vliegtuig troffen solide fragmenten waren met een kubus en vlindervorm. Deze fragmenten behoren bij het oudere type BUK raket, dat alleen nog door het Oekraïense leger wordt gebruikt.

Nonsense. Het type springkop van de BUK raket wordt door zowel Rusland als Oekraïne gebruikt.

En het onzin houdt maar niet op.

Omdat het JIT consequent weigert samen te werken met Moskou, gebruikte het JIT voor een eigen experiment in Finland een Amerikaanse luchtdoelraket om het schadepatroon te vergelijken. Alle conclusies die het JIT trekt (dat het om een 9N314M zou gaan), gaan dan ook uit van de aanname, dat een Amerikaanse luchtdoelraket dezelfde karakteristieken heeft als een BUK.

In een magazine dat het Openbaar Ministerie in januari 2017 publiceerde staan foto’s van de zogenaamde arena-test die in Finland is gehouden. En die foto toont duidelijk een deel van een BUK-raket. De test is in Finland gedaan omdat dit land een gebruiker was van het BUK-systeem.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

1 Comment on Erik Toonen schrijft wederom onzin over MH17

  1. Toonen heeft zijn blog gewist (de links in het artikel lopen dus dood).

Leave a comment

Your email address will not be published.


*