Algemeen Overleg Tweede Kamer over MH17 april 2019

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Op 10 april 2019 hield deĀ  Vaste commissie voor Justitie en Veiligheid en de Vaste commissie voor Buitenlandse Zaken een Algemeen Overleg over de stand van zaken MH17. Vrijwel alle woordvoerders van de fracties in de Tweede Kamer waren bij dit overleg aanwezig. Niet aanwezig waren de woordvoerders van PvdD, DENK en FvD.

Opvallend is dat de Nederlandse media vrijwel geen aandacht hadden voor dit debat. Dit terwijl het ANP een persbericht had opgesteld met een verslag van dit AO. Voor redacties is het dan een kwestie van copy/paste om het te publiceren. Een verslag was uitsluitend te lezen op de sites van AD en de regionale kranten van de Persgroep (bijv. de Stentor). Verder berichtten de kleinere kranten De Limburger, Reformatorisch Dagblad en Nederlands Dagblad over het debat.

Een aantal partijen vroegen de minister waarom Oekraine niet staatsaansprakelijk wordt gehouden door Nederland vanwege het niet sluiten van het luchtruim. Minister Blok gaf aan dat de regering daar geen aanknopingspunten voor ziet.

Blok kon niet ingaan op de inhoud van de gesprekken met Rusland over de aansprakelijkheidsstelling door Nederland en Australie.

Belgie en Maleisie doen niet mee met de aansprakelijkheidstelling. Blok stelde dat ieder land welkom is om mee te doen maar Nederland en Australie wachten niet. Op de vraag van een van de kamerleden of Blok wist waarom Belgie en Maleisie niet meedoen gaf hij als antwoord dat niet te weten.

De opname van het debat is hier te zien. Op de site van de Tweede Kamer is een overzicht te lezen.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a comment

Your email address will not be published.


*